inspirational

Inspirational (creativitate)

Ca tot avem un atelier zilnic pe tema asta … uite: Creativitatea nu înseamnă să găseşti un lucru, ci să faci ceva din el după ce l-ai găsit. (James Russell Lowell)

Tu cum definesti creativitatea? Si mai ales… ce rol joaca ea in viata ta?

Reclame

6 gânduri despre „Inspirational (creativitate)”

 1. Creativitatea e ceva inefabil si totusi o vedem, o auzim, o simtim, ba inca uneori o si intuim. Este acel „ceva” care ne ajuta sa nu ne plafonam.

 2. De acord cu tine, Andreea. Ce facem insa cand nu stim sa o valorificam? Creativitatea este un talent pe care il impartasim cu totii, in masuri diferite, fireste, dar nu vrem deloc sa facem din el o punte de legatura in relatiile interpersonale.
  Din punctul meu de vedere, daca acum suntem in stadiul in care recunoastem potentialul unui spirit creativ, este din cauza unui numar limitat de modele care au reusit sa nu se debaraseze de el si astfel au intrat in contrast cu ‘masa’. Si de aici…problema. Pentru ca, din cauza acestui gen de abordare, tratam creativitatea ca pe o aptitudine pe care vrem sa o preluam de la aceste modele si nu ca pe acel ceva care este inauntrul fiecaruia dintre noi. Privim problema de la exterior catre interior si nu invers, asa cum ar trebui!

 3. Buna si bine te-am descoperit!
  Pregatesc acum un curs de creativitate si ma joc singura cu toate exercitiile propuse, pentru a simula ce vor simti ceilalti cind le vor avea de facut!
  Bineinteles ca una din intrebari este ce inseamna creativitatea, iar raspunsul meu este ca, pe linga toate sutele de difinitii citite, creativitatea mai inseamna si opusul rutinei.
  Nu sint o persoana foarte creatoare, in sensul actului de creatie artistica – nu am foarte multa imaginatie, fantezie … Dar am o neincetata pasiune si incapatinare in a descoperi mereu moduri noi de lucru, de interpretare, de prezentare … Cum ii spuneam unui prieten, cred ca „m-as usca” si as muri daca ar trebui sa fac la fel acelasi lucru de mai multe ori.
  Si am si eu un mic exercitiu pe care ti-l propun: pe o foaie de hirtie (intr-un tabel cu 3 coloane), scrie in prima coloana ceea ce faci de obicei zilnic, in a doua fa un semn daca faci de placere, iar intr-a treia fa un semn in dreptul a ceea ce faci de nevoie. Cum arata coloanele? Cum te simti dimineata, inainte de a incepe ziua? Ce decizii ai vrea sa iei?
  Exercitiul nu este doarpentru Andreea – ci pentru noi toti.
  pe curind, cristina

 4. Creativitatea este ceva care te „loveste”(in sensul bun al cuvantului) atunci cand ai cea mai mare nevoie, care te ajuta sa exprimi in orice fel ceea ce pare de neexprimat, te ajuta sa te manifesti in situatii limita..
  Creativitatea inseamna exprimarea lucruruilor obisnuite intr-un mod original

 5. Din punctul meu de vedere, creativitatea preluata echivaleaza cu imitatia. Iar sa copiezi nu te poate stimula in niciun fel.

  Totusi, sunt oameni care manifesta intrinsec acest fenomen al creativitatii. Poate ca uneori este vorba de faptul ca multi isi doresc sa „iasa din tipare” si atunci unii sunt acceptati, altii nu. Iar de aici porneste sentimentul de empatie, de simpatie si antipatie.

 6. Multumim, Cristina!
  O sa scriu exercitiul, pentru ca toata lumea sa il poata face, cu multumiri ca ni l-ai propus!
  Si da, sunt si eu de acord cu faptul ca poti fi absolut lovit de creativitate si ca ea poate foarte bine sa produca multe antipatii 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s