inspirational

Inspirational (problem-solving)

We may need to solve some problems not by removing the cause but by designing the way forward even if the cause remains in place. – Edward de Bono

Si cu asta am deschis un subiect enorm de discutii. Cum ne rezolvam problemele? 🙂

Reclame

8 gânduri despre „Inspirational (problem-solving)”

  1. Nu cred ca exista un raspuns simplu la intrebarea asta, in sensul ca problemele din viata reala sunt … complicate cel putin. Nu poti sa zici ca in fizica sau informatica, am problema asta, aplic algoritmu asta, si gata, pot sa ma duc sa lenevesc. De cele mai multe ori, problemele implica persoane, si asta inseamna intotdeauna un factor de „randomness” , facand fiecare situatie unica.
    Asadar, cred ca cel mai bun raspuns la aceasta intrebare ar fi ceva in genul: „Nu stiu, dar o scot eu cumva la capat intr-o situatie concreta.”

  2. Cea mai usoara metoda de a scapa de probleme este sa fugi de ele. It’s a trap. Cu cat eviti mai tare confruntarea, cu atat te afunzi in problema. In general, cred ca fiecare problema are o alta solutie, important este sa o imbratisezi 🙂 si sa nu te temi de esec.

  3. Hmm, nu as zice ca fugitu de probleme e intotdeauna un lucru rau. Cel putin, pana gasesti o solutie, ce rost are sa te duci, si sa esuezi lamentabil? Asa mai bine eviti putin.
    Si da, stiu, toata lumea zice ca tu trebuie sa dai piept cu problemele, si sa le rezolvi, dar nu e intotdeauna asa usor, sau asa straightforward. Si trebuie sa te temi de esec, sau eventual sa il „respecti” , pt ca asa te motivezi. Ca doctor, nu poti intra intr-o sala de operatii fara sa-ti fie teama de esec, e totusi viata unui om.

  4. @Ralu: De acord, nu poti lasa teama de esec sa te influenteze, dar nici nu-i poti ignora existenta. Si apropo de imbratisat solutii. Eu am maine examen la programare, si ca sa „rezolv” aceasta problema, trebuie sa invat. Si nu este ceva ce as imbratisa neaparat 🙂 (urati-mi bafta :P)

    @Paul: E foarte interesant ce zice nenea ala, m-am recunoscut in ce zice el. Dar e de discutat ce ar rezulta daca am fi fericiti cu aproape orice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s